La ministra de Sanitat, Carolina Darias, va assegurar ahir en una compareixença a la Comissió de Sanitat del Congrés dels Diputats, que Espanya és un dels llocs del món que està «més protegit» davant la covid-19.

Darias va detallar que gràcies a la cobertura vacunal contra la covid Espanya ja és el quart país de la Unió Europea amb més percentatge de població completament vacunada i un dels primers a escala mundial, «i ha superat els últims dies» el Regne Unit. «Liderem la vacunació contra el coronavirus tant amb una dosi administrada com amb la pauta completa», va dir la ministra, i va recordar que s’està «a punt» d’aconseguir l’objectiu de tenir vacunada al 70% de la població.

De fet, Darias va avisar que «molts» països de l’entorn són «molt lluny» d’assolir l’objectiu de tenir al 70% de la població amb la pauta completa de vacunació.

Respecte a la possibilitat d’incorporar una dosi de reforç en l’Estratègia de Vacunació, la ministra va assenyalar que aviat se sabran els resultats dels assajos clínics que porten a terme les dues companyies de vacunes RNAm, així com el pronunciament de l’Agència Europea del Medicament sobre aquest tema; consideracions que seran tingudes en compte juntament amb les propostes que la Ponència de Vacunes del CISNS faci sobre això.

D’altra banda, Darias va celebrar els avanços que fa la vacuna de proteïna recombinant Hipra SARS-CoV-2, la primera desenvolupada íntegrament a l’Estat, i que està dissenyada per oferir protecció davant diferents variants de la covid i induir una potent resposta immunitària amb capacitat de neutralització del virus.