El ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, va demanar no banalitzar els delictes d’odi perquè un jove hagi denunciat falsament haver patit una agressió homòfoba a Madrid i creu que no ha de dimitir per les manifestacions que ha realitzat sobre aquests fets. El jove de 20 anys que va denunciar haver patit una agressió homòfoba diumenge passat al barri madrileny de Malasaña per part de vuit encaputxats va reconèixer dimecres davant la policia que les ferides havien estat consentides mentre mantenia relacions amb una altra persona.

En declaracions als periodistes ahir després d’inaugurar una caserna de la Guàrdia Civil a Villalbilla (Madrid), Grande-Marlaska va negar que s’hagués «guardat» la informació. «Evidentment, vaig saber ahir (dimecres) a mitja tarda, quan va declarar el denunciant sobre els fets, que havia modificat la seva declaració, i bona prova d’això és que immediatament el mateix Ministeri d’Interior, sent coneixedor del que aquest assumpte havia atret l’opinió pública, va donar la notícia i va exposar el que havia passat en el desenvolupament de la investigació», va assegurar.

Sobre la petició dels partits de l’oposició que dimiteixi per aquest episodi, va assegurar que «jo, l’única responsabilitat que assumeixo és la de seguir treballant, i el que em preocupa molt és que, davant d’un esdeveniment com aquest, sembla ser que tothom oblida que s’han incrementat els delictes d’odi en l’últim any en un deu per cent». I va afegir: «A mi el que em sembla greu és que banalitzem una cosa tan important com aquests fets que ens haurien de preocupar a tots, perquè impliquen i determinen un atac al que és la base d’una democràcia, que són els drets humans, les llibertats fonamentals i la dignitat de les persones».

Per part seva, el president del Govern, Pedro Sánchez, va demanar que el fals testimoni que va presentar aquest jove no impedeixi «veure la realitat».