Cinc dies després de l’inici del curs escolar, els centres educatius catalans tenen avui 62 grups en confinament per casos positius de covid-19, fet que suposa el 0,09% del total de grups.

Hi ha 2.381 persones confinades, 738 més que en el darrer balanç: 2.235 alumnes, 145 docents i personal d'administració i serveis i 1 persona de personal extern. S'han registrat 918 positius els darrers dies, i ja se n'acumulen 3.691 en total, tots alumnes, docents o PAS. Hi ha 54 centres amb algun grup confinat, el 1,06% dels 5.105. Els centres afectats es troben en 21 comarques diferents. El Baix Llobregat, el Barcelonès, el Vallès Occidental o el Gironès, són les que concentren un major nombre de grups en quarantena.

Si es comparen les xifres d’aquest curs respecte de les mateixes dates del curs passat, «la comparativa és millor enguany. Hem començat millor aquest curs que el passat sobretot gràcies a l’experiència acumulada i a la bona feina de tota la comunitat educativa», va destacar ahir Patrícia Gomà, secretària general d'Educació, que va afegir que «és una arrencada positiva però cal que tinguem la prudència necessària». El primer dia del curs anterior hi havia 9 grups confinats, i enguany només n’ha estat 1. Si ho comparem amb el 4t dia, el curs 2020-2021 n’hi havia 66 i ahir n’eren 31.

Gomà va informar que ahir hi havia 09 professionals de l’educació confinats, i 1.533 alumnes, que pertanyen a 29 centres d’arreu de Catalunya. El confinament de 31 grups suposa que el 99,96% dels grups de tots els centres funcionen amb normalitat, i el 99,89% dels alumnes pot anar presencialment als centres. La secretària va valorar que «aquest curs inicia amb èxit perquè ho fa amb el 100% de presencialitat en tots els grups i nivells. Hem assolit la fita de tenir l’escola presencial, oberta i segura durant tot el curs. Vam aprendre a fer-ho el curs passat i continuem amb l’experiència adquirida i la confiança de la mateixa metodologia». D’altra banda, Laia Asso, responsable dels programes intersectorials de Salut Pública en la infància i l’adolescència, va explicar que quan hi hagi un cas positiu caldrà seguir els circuits que s’han establert en cada cas i va recordar que els centres mantenen les mesures anticovid de distància, mascareta, rentat de mans i ventilació.