Una jutgessa de Barcelona va deixar en llibertat, amb l’obligació de comparèixer periòdicament al jutjat, els cinc detinguts per l’atac que van patir la nit de dissabte a diumenge diversos agents dels Mossos d’Esquadra, sis dels quals van resultar ferits, al districte de Nou Barris.

Segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la titular del jutjat de detinguts 1 de Barcelona va acordar deixar en llibertat els cinc detinguts, en la causa oberta pels delictes d’atemptat, procurar l’evasió de detingut i lesions, si bé els va ordenar com a mesura cautelar que compareguin periòdicament davant l’autoritat judicial. Els cinc detinguts fins ara pels incidents són quatre homes i una dona, tots de nacionalitat espanyola i d’edats compreses entre els 21 i 31 anys, entre ells el suposat lladre. Les unitats d’investigació de les comissaries de Nou Barris i de Sant Andreu, amb la Divisió d’Investigació Criminal de Barcelona, han obert una recerca per tractar de localitzar i detenir altres autors de les agressions als agents, sis dels quals van resultar amb contusions, esgarrapades i cops.

Els fets van passar cap a dos quarts d’una la nit de dissabte a diumenge, quan els Mossos van ser alertats que un home estava robant una ampolla d’alcohol en un bar del carrer Miguel Hernández, al districte de Nou Barris. Una patrulla de seguretat ciutadana va trobar l’home amagat en un parc, amb dues persones més i, en el moment en què els agents l’anaven a identificar, els va començar a agredir per evitar la seva detenció, encara que finalment va resultar detingut i li van intervenir uns 10 grams de cocaïna que duia a sobre. En veure l’actuació dels Mossos, un altre home es va apropar als agents per tractar d’impedir la detenció, moment en què una multitud de persones -un centenar segons diversos testimonis-, que participaven en un botellot a uns cent metres, al parc Josep Maria Serra Martí, es van dirigir al lloc i van llançar gots als agents. Algunes d’aquestes persones van agredir els agents amb molta violència, davant el que els mossos van efectuar tres trets dissuasius a l’aire.