Espanya exigirà a partir de l’1 de desembre el passaport covid o certificat de vacunació als viatgers procedents del Regne Unit i Irlanda del Nord. Fins ara, aquests passatgers en tenien prou amb proves diagnòstiques negatives de covid-19 o d’haver superat la malaltia.

Amb l’aparició de la nova variant òmicron, el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) va publicar ahir la modificació dels criteris per a l’aplicació de la restricció temporal de viatges no imprescindibles des de tercers països a la Unió Europea i països associats Schengen amb motiu de la crisi sanitària. De fet, Brussel·les ja va anunciar fa un parell de dies que només vol deixar entrar a la Unió Europea els vacunats, recuperats i viatgers «essencials».

Paral·lelament, Espanya exigirà a partir d’ara una prova negativa de covid-19 a tots els viatgers procedents de països d’alt risc (actualment Botswana, Swazilàndia, Lesotho, Moçambic, Namíbia, Sud-àfrica i Zimbàbue). S’haurà de fer amb un màxim de 72 hores abans de l’arribada, i independentment de si estan vacunats. El Ministeri de Sanitat justifica aquesta decisió arran de l’aparició de la nova variant òmicron detectada a Sud-àfrica.