Només quinze dies després de deixar vist per a sentència el judici contra els dos exdirectius del projecte Castor i l’empresa exconcessionària Escal UGS per suposat delicte ambiental, l’Audiència de Castelló ja ha dictat sentència absolutòria. El tribunal fa seves, de forma pràcticament total, les tesis presentades per la defensa al llarg de la visita oral.

D’aquesta manera assegura que els terratrèmols difícilment es podien preveure, que no existeix consens científic sobre la seva causa i, fins i tot, minimitza l’abast dels sismes, tot descartant que arribessin a produir danys personals ni materials a la població de les poblacions properes. La sentència també rebutja els danys morals que reclamava l’acusació particular de la plataforma d’afectats Aplaca.

Malgrat la reconeguda altíssima complexitat tècnica i científica que envoltava el cas, amb una vista oral que es va allargar durant gairebé un mes i que inicialment preveia prop de 190 testimonis i 35 perits, la secció primera de l’Audiència de Castelló, presidida pel magistrat Esteban Solaz, ha sentenciat el cas en només dues setmanes.