Divendres un avió de la companyia Condor va haver d'efectuar un aterratge d’emergència a l’aeroport de Fuerteventura després de patir una avaria en introduir-se un ocell en un dels dos motors en el moment de l'enlairament.  L’aeronau va aconseguir aterrar sense més incidències poc després de l'accident. Fins i tot els habitants de Playa Honda van veure flamarades i van escoltar els espetecs que sortien des del fuselatge.

L’incident es va produir al voltant de les dues de la tarda. L’aparell, un Boeing 757-330 amb matrícula D-ABOB i 23 anys d’antiguitat, es va enlairar des de Guacimeta a les 13.58 hores. Tenia un vol de quatre hores i mitja fins al nord d’Alemanya. No obstant, als segons d'enlairar-se va patir una avaria al motor dret.

El fort soroll que es desprenia va alarmar les persones que eren als voltants de la instal·lació aeroportuària. Diversos testimonis que es trobaven en aquell moment a la localitat de Güime (San Bartolomé) van veure com d’un dels motors sortien «flamarades diverses vegades», segons van relatar a ‘La Provincia’. «El soroll era impressionant», fet que va portar els veïns d’aquest barri a sortir de les cases per veure el que estava passant. Fins i tot, un dels passatgers va gravar el que va passar quan registrava l’enlairament.

En les imatges es pot apreciar més d’una desena de flamarades en només deu segons fins que comandant i pilot paren el motor i tallen el subministrament de combustible. Segons va declarar a Televisión Canaria el gerent del Consorci d’Emergències de Lanzarote, Enrique Espinosa, l’incident es va produir en introduir-se una au a les turbines.

La tripulació va decidir, tot just adonar-se del que havia passat, canviar de rumb per tornar a terra i donar avís a la torre de control. Els testimonis van afegir que l’avió no va arribar ni a Montaña Mina i «va girar a l’altura de la rotonda entre Güime i Escull» per tornar al lloc d’origen. No obstant, els controladors aeris li van ordenar que es dirigís a l’aeroport de Fuerteventura.