Rússia ahir va llançar una advertència a Kíiv amb un bombardeig a prop de la capital hores després de perdre el seu vaixell insígnia al mar Negre, el Moskva. Per altra banda, Rússia ha començat a desplegar a l’est i sud d’Ucraïna algunes tropes que es van retirar del nord fa dues setmanes per preparar la seva gran ofensiva al Donbass. Segons el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, les tropes d’Ucraïna pugen a 44.000 al Donbass, i l’objectiu principal de Rússia és envoltar-les.

Hores després de perdre el Moskva, Rússia, va llançar dos missatges d’advertència en un a Ucraïna: que no ha perdut la capacitat de llançar míssils des del mar i que pot arribar fàcilment la capital ucraïnesa.

De matinada va llançar míssils des del mar contra una planta industrial a 16 quilòmetres de la capital i va destruir els tallers que «produïen i reparaven sistemes de míssils antiaeris de llarg i mitjà abast, així com míssils antivaixell», com els Neptun.

El portaveu del Ministeri de Defensa, Igor Konashénkov, va explicar el bombardeig com una resposta a suposats atacs ucraïnesos en territori rus, com els de dijous a les regions frontereres de Bélgorod i Kursk. Paral·lelament, la regió de Donetsk està patint forts bombardejos.