El vaixell de l’ONG espanyola Open Arms va rescatar la matinada de dissabte a diumenge a 294 persones que es trobaven a bord d’una barcassa de fusta al Mediterrani central, per la qual cosa ara porta a bord 372 migrants, va informar l’organització a les seves xarxes socials. L’últim rescat va ser el d’una barcassa amb 294 persones, entre ells 43 dones i 60 nens, que portaven 4 dies en la mar i la majoria d’ells «presentaven evidents símptomes de deshidratació», va informar el fundador de l’ONG, Oscar Camps.

Algunes hores abans l’Open Arms havia posat fora de perill a 59 persones, entre ells 6 nens, que havien abandonat la seva barca i s’havien refugiat en una torre petrolífera. Entre ells hi havia també un cadàver, segons va assenyalar l’ONG, que va demanar l’evacuació urgent d’alguns d’ells pels seus problemes mèdics. El passat divendres l’organització va fer un altre rescat, una barca amb 19 persones a bord.

Al Mediterrani central en espera que Itàlia concedeixi un port també al vaixell humanitari SOS Humanity que navega amb altres 415 migrants «que necessiten urgentment un port segur, on gairebé la meitat, 192, són menors de 18 anys, dels quals 113 són menors no acompanyats. Aquest dissabte va arribar al port de Reggio Calàbria el vaixell Sigui Watch 3 de l’ONG alemanya del mateix nom amb 428 migrants, després que el divendres declarés l’estat de necessitat davant la situació a bord.