Catalunya viu aquest dijous la tercera jornada de la vaga de professors. Després d'un dimecres marcat per manifestacions a municipis d'arreu del territori, entre els quals va haver-hi Manresa, avui les protestes es tornen a centrar a Barcelona. L'estira i arronsa entre docents i departament d'Ensenyament continua i encara quedaran dos dies més d'aturada, el 29 i el 30 de març.

El detonant de la convocatòria va ser l'anunci d'avançar l'inici de curs, però també plantegen altres reivindicacions, com ara la retirada del nou currículum, la supressió del decret de plantilles, la reversió de les retallades, l'assumpció de la responsabilitat del departament en la defensa de la immersió lingüística i l'estabilització del personal interí i laboral. Se sumen a la convocatòria USTEC, CCOO, la Intersindical, Professors de Secundària (Aspepc-sps), la UGT, la CGT i la Federació d'Ensenyament de la USOC. Sota el lema 'Prou imposicions, anem a la vaga', tots ells demanen la dimissió del conseller, Josep Gonzàlez-Cambray. Als dos primers, a més, s'hi sumen els sindicats més representatius de l'escola concertada, USOC, UGT i CCOO

A part, pel 23 de març s'ha convocat una altra vaga, aquesta contra la sentència del 25 per cent en castellà, convocada per la COS, la Intersindical-CSC i el SEPC. USTEC-STEs, de moment, no dona suport a l’aturada.