Uns tres-cents docents han sortit al carrer aquest dimecres a Manresa per reclamar millores per al sector en la segona jornada de la vaga dels professors. A les 11 del matí s'ha convocat una concentració davant la seu dels Serveis Territorials d'Educació a la Catalunya Central, a la carretera de Vic, que ha obligat a tallar aquesta artèria de la ciutat. Anteriorment, alguns dels manifestants havien tallat el trànsit a la C-55 i a la rotonda de l'Uniplant, fet que ha provocat més de 6 quilòmetres de retencions a l'eix del Llobregat; i posteriorment, han marxat des de la seu dels serveis territorials fins a l'ajuntament.

Un moment del tall de la C-55 Trànsit

Si ahir els cinc dies de vaga del professorat catalans van arrencar amb aules buides i una manifestació massiva a Barcelona, aquest dimecres han tingut lloc protestes en diferents punts del territori, un d'ells a Manresa.

Arran de la protesta, que estava prevista a les 11 del matí, ja cap a 2/4  s'han començat a tallar alguns trams de la carretera de Vic des de La Ben Plantada i part del carrer sant Cristòfol

Demanen la dimissió del conseller

Els concentrats han enganxat a la seu d'Educació a Manresa cartells que demanaven la dimissió del conseller Josep González-Cambray. Aquest missatge l'han repetit els sindicats convocants de la protesta, que han exigit a la Generalitat una taula de negociació per pactar les seves reivindicacions amb el Govern, alhora que han assegurat que se’ls menysté. 

Concentració del professorat a Manresa en el segon dia de vaga

Concentració del professorat a Manresa en el segon dia de vaga

Un cop fets els primers parlaments i preparada una pancarta, els professors s'han dirigit cap a l'Institut Lluís de Peguera i d'allà, ha avançat fins a la plaça Major on, després de pràcticament dues hores i mitja, s'ha llegit un manifest per part dels sindicats convocants. En el seu discurs, han assegurat que en la darrera crisi va haver-hi “algunes retallades que no s’han pogut recuperar”. També han carregat contra el nou calendari escolar i han afirmat que “no es presentaran a una taula de negociació", en considerar-la un tràmit pel departament d'Educació". 

Representants dels sindicats edicatius fan la lectura del manifest final a l'Ajuntament de Manresa

Representants dels sindicats edicatius fan la lectura del manifest final a l'Ajuntament de Manresa Oscar Bayona

La vaga s'allargarà uns dies més: el 17, el 29 i el 30 de març. El detonant de la convocatòria va ser l'anunci d'avançar l'inici de curs, però també plantegen altres reivindicacions, com ara la retirada del nou currículum, la supressió del decret de plantilles, la reversió de les retallades, l'assumpció de la responsabilitat del departament en la defensa de la immersió lingüística i l'estabilització del personal interí i laboral. Se sumen a la convocatòria USTEC, CCOO, la Intersindical, Professors de Secundària (Aspepc-sps), la UGT, la CGT i la Federació d'Ensenyament de la USOC. Sota el lema 'Prou imposicions, anem a la vaga', tots ells demanen la dimissió del conseller, Josep Gonzàlez-Cambray. Als dos primers, a més, s'hi sumen els sindicats més representatius de l'escola concertada, USOC, UGT i CCOO