El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, han acordat "fer un últim intent" de negociació per renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ). Segons ha explicat el ministre de Presidència, Félix Bolaños, en roda de premsa després de la trobada mantinguda durant tres hores a la Moncloa, les parts han coincidit que la dimissió del president del CGPJ, Carlos Lesmes, "agreuja" la "profunda crisi institucional" del poder judicial i s'han emplaçat a trobar una "solució ràpida". El vicesecretari general d'institucional del PP, Esteban González Pons, ha remarcat que la reunió ha servit per "decidir tornar a negociar" i ha celebrat que l'executiu estigui disposat a "fer alguna cosa constructiva".

González Pons ha afirmat que el PP manté les mateixes condicions que ja va exposar al juliol i ha demanat fixar "criteris d'idoneïtat" dels nous vocals abans de proposar noms i ha insistit en el canvi del sistema d'elecció perquè siguin "els jutges els que triïn els jutges". "És la base sobre la qual creiem que hem de començar a negociar", ha dit.

El PP també ha vinculat la negociació de la renovació del CGPJ amb la tria de nous magistrats del Tribunal Constitucional. El ministre de Presidència ha evitat parlar del contingut que tindrà la negociació i ha defensat que cal treballar amb "discreció".

Sánchez i Feijóo han designat a Bolaños i González Pons com a interlocutors. De fet, tots dos s'han sumat a la segona part de la trobada d'aquest dilluns per indicació del president espanyol, segons ha relatat el ministre de Presidència.

Bolaños ha remarcat que és interlocutor com a representant del "govern en el seu conjunt" i ha explicat que ha parlat amb la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, durant deu minuts abans de la roda de premsa per informar-la de com havia anat la reunió.

González Pons ha dit que el PP negocia amb el govern i espera un únic interlocutor. "Ells tindran la seva negociació interna", ha dit, sobre el PSOE i Unides Podem, després que la formació lila hagi exigit formar part de la negociació amb els populars.

El que sí que ha rebutjat el vicesecretari del PP és que l'independentisme intervingui en la renovació del CGPJ.