La Comissió de Nomenaments del Congrés dels Diputats ha avalat aquest dimarts les candidatures dels quatre nous membres del Tribunal Constitucional (TC) pactats entre el PSOE i el PP. Són Enrique Arnaldo i Concepción Espejel, proposats pel PP, i Inmaculada Montalbán i Juan Ramón Sáez Valcárcel, proposats pel PSOE i Podem.

Malgrat que durant la presentació de les candidatures els socialistes han posat en dubte la imparcialitat dels candidats proposats pel PP, finalment els representants del govern espanyol han votat a favor de les quatre candidatures. En una votació per vot ponderat, la Comissió els ha declarat idonis amb 242 vots a favor, cap en contra i 12 abstencions. Cs i Vox han marxat de la comissió pel que han titllat de "teatret" i ERC i PNB no hi ha participat.

A la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la ministra portaveu, Isabel Rodríguez, ha justificat el vot del PSOE a favor dels candidats suggerits pel PP per "l'interès superior" que suposa la renovació del Tribunal Constitucional. Ha apuntat que l'executiu treballarà ara per estendre l'acord al CGPJ.