La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha assegurat aquest dimarts que el seu executiu no té res a dir sobre el retorn del rei emèrit, Joan Carles de Borbó, però que continuen vigents les manifestacions que va fer el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que considera que Joan Carles ha de donar una explicació als ciutadans sobre les suposades actuacions irregulars. El rei emèrit participarà en una regata a Sanxenxo durant el cap de setmana i seguidament es desplaçarà a la Zarzuela per reunir-se amb el seu fill, Felip VI.

Rodríguez ha esquivat bona part de les preguntes de la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Ha repetit que aquesta "és una decisió del rei emèrit que no és competència del govern". "No ens toca pronunciar-nos, és una decisió del rei emèrit i pertoca a la Casa Reial en el seu cas pronunciar-se".

En tot cas, ha destacat "l'exercici de transparència" que al seu entendre ha fet el rei Felip VI, que fa poques setmanes va fer públic el seu patrimoni. "Aquest és el camí", ha dit abans de recordat que les consideracions que Sánchez va fer sobre la necessitat que el rei emèrit doni explicacions als ciutadans "tenen la mateixa vigència avui que ahir".