Una forta tempesta de sorra ha obligat a tancar diversos aeroports i edificis públics a l’Orient Mitjà, on a més, més de mil persones han patit afectacions per problemes respiratoris.

L’aeroport internacional de Bagdad va reiniciar aquest dilluns les seves operacions després de la suspensió que havia entrat en vigor la nit anterior a causa de la que és l’enèsima tempesta de sorra que ha afectat el país en les últimes setmanes. L’administració de l’aeroport va informar en un comunicat que «el trànsit aeri va tornar a la normalitat i es van restablir els horaris de vol» a causa de la millora de les condicions de visibilitat, però en altres aeroports continua sense haver-hi activitat. A Kuwait l’aeroport internacional també va haver de suspendre els seus vols per la tempesta, va informar en un comunicat la Direcció d’Aviació Civil.

El Govern iraquià havia anunciat diumenge la suspensió de l’horari oficial de treball en els departaments governamentals al país, a excepció dels serveis de salut, i de les operacions als aeroports a causa de la tempesta de sorra, davant la possibilitat que la visibilitat es reduís als 100 metres.

L’Iraq, un dels països que preveu una afectació més gran per les conseqüències globals del canvi climàtic, ha patit diverses tempestes de sorra en les últimes setmanes, que han deixat milers d’hospitalitzats per dificultats respiratòries.