Dues persones han resultat ferides aquest divendres en un tiroteig en un centre comercial a la ciutat sueca de Malmö, al sud de Suècia, segons ha informat la policia, que ha detingut un sospitós i vincula el succés a un conflicte entre bandes de delinqüents.

Els ferits, un home i una dona, han sigut traslladats a un hospital sense que s’hagi informat de la gravetat del seu estat.

«És un fet aïllat relacionat amb cercles criminals», va declarar a la televisió pública SVT Evelina Olsson, portaveu policial, que va al·ludir al tumult originat pel tiroteig i les especulacions que es podia tractar d’un atemptat terrorista.

Segons diversos mitjans suecs, com el canal TV4 i els tabloides ‘Expressen’ i ‘Aftonbladet’, un individu va començar a disparar i es van sentir una vintena de trets, cosa que va provocar el pànic i va fer que moltes persones es tanquessin en botigues i lavabos del centre comercial.

La policia ha rebutjat donar dades sobre el detingut, però d’acord amb diversos mitjans es tracta d’un jove de 15 anys.

Poc després de les 17 hores (15.00 GMT), la policia de Malmö va informar del tiroteig al centre comercial Emporia, que hi era present «amb una gran quantitat de recursos» i que «el lloc havia sigut acordonat», a més d’haver-se suspès el trànsit ferroviari a la zona.

El centre comercial consta d’unes 200 botigues i restaurants i està situat a la tercera localitat sueca en nombre d’habitants, situada a prop de Dinamarca.

A Copenhaguen, situada a una mitja hora de tren de Malmö, un jove danès de 22 anys, que està en presó preventiva, va causar tres morts i diversos ferits fa un mes i mig en un tiroteig en un centre comercial.

Les autoritats creuen que el presumpte autor dels crims, que s’enfronta a tres càrrecs d’homicidi i set més de temptativa d’homicidi, va actuar sol i sense motivació terrorista.