El volcà Mauna Loa de Hawaii, el més gran del món que encara es troba actiu, va entrar en erupció aquest dilluns per primera vegada en gairebé 40 anys.

L'Agència de Gestió d'Emergències hawaiana va assegurar a Twitter que l'erupció, de moment, es limita a l'àrea de la caldera del volcà i no representa cap risc per a les comunitats que es troben en la base de la muntanya. No obstant això, la mateixa agència va avisar que s'han obert alguns refugis com a mesura de precaució.

El Servei Nacional de Meteorologia estatunidenca ha assegurat que es pot acumular cendra en algunes parts de l'illa, per la qual cosa han recomanat a les persones amb problemes respiratoris que no surtin de casa per a no inhalar les partícules en l'aire. El volcà de Mauna Loa es troba a pocs quilòmetres del de Kilauea, que el 2018 va sofrir una erupció que va destruir més de 700 llars, obligant diversos residents a desplaçar-se.

Mauna Loa té 4.169 metres d'altura. El volcà ha entrat en erupció 33 vegades des de 1843. L'última va ser en 1984 i va durar 22 dies.