El grup municipal del PSC, a l'oposició a l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, retreu a l'equip de govern (CiU) que encara no hagi solucionat el problema de degoters que té l'estructura del cobert del batre des que se'n va fer la restauració, ara fa dos anys. El partit acusa el govern municipal, amb qui ahir aquest diari no es va poder posar en contacte, "de no ser capaç de gestionar els interessos públics del poble", entenent que la restauració d'aquest cobert ha suposat una forta inversió, "i ara no es pot utilitzar perquè hi ha degoters", segons ha lamentat el seu portaveu, Tomàs Casero.

La tardor del 2006 es va començar a restaurar el cobert amb l'objectiu de recuperar com a espai de lleure una estructura singular del poble on antigament s'havia aixoplugat la màquina de batre. Els treballs van durar prop de dos anys, i al cap d'un temps ja es va detectar que hi havia un problema d'impermeabilització que fa que hi hagi degoters cada vegada que plou, i que a hores d'ara encara persisteix.

Casero lamenta que l'Ajuntament acceptés la recepció de l'obra el mes de setembre passat, "quan en realitat encara no estava acabada", entenent que no s'havia posat remei al tema de les filtracions. Ara tem que si la qüestió no se soluciona aviat, la reparació podria tenir un sobrecost per a l'Ajuntament; "un cop recepcionada l'obra, hi ha un any de garantia perquè sigui l'empresa qui assumeixi el cost davant d'un problema com aquest", però passat aquest període serà el consistori qui se n'haurà de fer càrrec, i pensa que es podria donar aquest cas si no s'actua amb una certa celeritat.

Casero ha explicat que la mateixa empresa que va fer la restauració de l'estructura va encarregar un informe tècnic per determinar les causes dels degoters i la manera com posar-hi solució. Assegura que l'estudi ja està elaborat des del mes de febrer passat, "però encara no s'ha fet res, quan ja han passat vuit mesos des que l'Ajuntament va acceptar la recepció de l'obra". Confia que s'actuarà aquest estiu "aprofitant la calor i la baixa humitat".

El cobert és fet amb uns materials molt específics, com ara la teula de ceràmica "que va caient a trossets quan hi ha degoters", diu Casero. Basant-se en l'informe tècnic, explica que "s'hauran de repicar i netejar les zones malmeses, fer treballs de segellat i de reparació del suport ceràmic, i després s'hi haurà d'aplicar un producte impermeabilitzant". El portaveu del PSC adverteix l'equip de govern de la necessitat de dur a terme aviat aquestes obres "perquè ningú no ens assegura que un cop provat aquest producte se solucioni definitivament el problema", i insisteix que si no s'hi ha posat remei abans del setembre l'Ajuntament en podria sortir malparat a nivell econòmic. En qualsevol cas, diu, "sembla que l'operació d'aplicació d'aquest producte s'haurà d'anar repetint cada dos o tres anys", i en aquest sentit, lamenta que "encara no sabem ni quin serà el preu que tindrà aquesta actuació".