Dos mesos després de la finalització de les obres, el nou ambulatori que s'ha construït a Moià encara no ha obert portes al públic ni se sap quan ho podrà fer. El principal escull es troba ara en el transformador elèctric, que si bé ja hi és, la companyia Fecsa Endesa reclama que se li cedeixi l'espai on s'ha construït per poder-lo posar en funcionament.

L'obra civil es va completar a final de novembre, tot i que es van requerir algunes esmenes a l'empresa municipal Moià Futur, com a titular de l'obra, abans de poder-li concedir la llicència ambiental. Fonts del consistori asseguren que aquesta qüestió ja s'ha resolt, amb la qual cosa les tramitacions pendents "ja no depenen de l'Ajuntament", després que l'alcalde, Josep Montràs, i el regidor d'Obres, Josep Antoni Martínez, van fer entrega la setmana passada a la Generalitat de la documentació necessària perquè el departament de Salut pugui recepcionar l'obra tal com es preveu, atès que l'ha finançada i n'esdevindrà el propietari.

Però ni de bon tros el procés no s'ha completat perquè l'edifici està mancat del subministrament elèctric que hi ha de fer arribar Fecsa-Endesa, i sense el qual la Generalitat no recepcionarà l'obra. Fonts de la companyia elèctrica han manifestat la voluntat de poder oferir el servei "el més aviat possible, però primer ens cal el contracte de cessió d'us" de l'espai on ja s'ha habilitat l'estació transformadora" que ha d'atorgar l'empresa que ha construït l'edifici. Completat aquest tràmit, la companyia elèctrica necessitarà un darrer permís d'Energia i Mines de la Generalitat per acabar d'adequar les instal·lacions de la caseta transformadora i dotar-la de corrent. Si bé en l'obra civil "tan sols hi pot haver un dia de feina perquè ja ho tenim pràcticament tot a punt", el permís d'Energia i Mines pot trigar un mes a arribar", segons han apuntat fonts d'Endesa.

Fonts del Cat Salut han assegurat que el departament de Salut no recepcionarà l'obra "fins que no hi hagi llum", a l'edifici, i a partir d'aquí es disposaria a posar a concurs "de seguida" el procés per a l'adjudicació del mobiliari amb què s'haurà d'equipar el nou ambulatori i a fer-hi l'assignació pressupostària. Tanmateix, aquest tràmit també haurà de seguir el seu curs, incloent els corresponents tres mesos d'exposició pública, amb la qual cosa l'obertura del nou CAP s'haurà d'esperar, pel cap baix, fins a mitja primavera. Des de l'Ajuntament de Moià, i com a mesura per sortir del pas, s'ha apuntat la possibilitat que la Generalitat pogués aprofitar una part del mobiliari que s'utilitza ara a l'ambulatori actual. Montràs considera que això "seria el més còmode", i tem que, si no es fa així, "difícilment veurem obert el CAP dins d'aquest mandat". Però, en principi, el departament no ho ha previst.