07 de desembre de 2012
07.12.2012

L'escolà de Rajadell Benet Martí és investit bisbetó de Montserrat

07.12.2012 | 01:00
Benet Martí (primer per la dreta), ahir a la tarda, ja amb tots els elements de bisbetó

Benet Martí, de Rajadell, va ser investit ahir oficialment com a bisbetó de Montserrat del 2012. Un càrrec que va poder ostentar al llarg de la jornada i que, com és tradicional, a la tarda va ser motiu d'una gran festa de la família de l'Escolania i del conjunt de la comunitat benedictina.
Martí va estar acompanyat en els càrrecs principals pel surienc Xavier Peramiquel (com a vicari episcopal) i pel barceloní Ramon Tremosa (secretari).
El bisbetó és un alumne dels petits, que surt escollit pels seus companys de l'Escolania. L'elecció del bisbetó es du a terme a través d'unes primàries, i després d'una peculiar campanya electoral, que té lloc el dia de Santa Cecília (22 de novembre), patrona de la música. En aquesta campanya els candidats no fan propaganda per a ells mateixos, sinó que són els seus companys els qui els la preparen, inclosos els discursos. Darrera de tot aquest procés electoral hi ha un treball educatiu de valors: els nois no poden anar contra cap candidat, sinó només a favor d'aquell que volen que surti elegit. D'altra banda, viuen de manera pràctica els valors de la democràcia.
I ahir, festivitat de Sant Nicolau (patró dels infants), va tenir lloc la proclamació. El bisbetó és un noi de primer curs del cor de cantaires. És revestit amb la roba pròpia d'un bisbe, en record al bisbe Nicolau, i va gaudir durant el seu breu regnat d'un seguit de privilegis, com ara el de triar el menú del dinar d'aquell dia per a tots els escolans, un àpat que van poder compartir amb el pare abat, o escollir la Salve Regina que es canta al migdia a la Basílica. Ahir a la tarda, mares, pares i familiars dels escolans es van aplegar a Montserrat per participar de la celebració i assistir a la proclamació del bisbetó.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya