Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de l'Àrea Bàsica Policial del Bages han detingut avui dos homes, de 22 i 35 anys, i un menor de 16 anys, tots tres de nacionalitat romanesa i veïns de Manresa, com a presumptes autors de tres delictes de robatori amb força, un d'ells en grau de temptativa.

Els fets han passat aquesta matinada en una masia ubicada al camí vell de Rajadell, prop de Manresa.

Pels volts de les 01:00 hores els Mossos han rebut l´avís d'un veí de la urbanització Can Servitge, que unes persones li estaven robant les canaleres de coure de la seva casa. L'home s'havia despertat a l'escoltar uns cops i, en mirar per la finestra, ha vist dos homes que li estaven arrencant una de les canals.

D'immediat diverses patrulles que es trobaven per la zona s'han adreçat al lloc. Els mossos han controlat els diversos camins que surten de la urbanització i en un d'ells han aturat un turisme ocupat per tres persones.

De seguida els agents han sospitat dels tres ocupants, ja que són coneguts policialment per la seva implicació en altres delictes contra el patrimoni. A l'escorcollar el vehicle s'ha trobat tot tipus d'eines susceptibles de ser emprades per cometre robatoris amb força, així com material diverses de dubtosa procedència.

Mentre es produïa aquesta actuació, una segona patrulla s'ha posat en contacte amb el requirent.

Els agents han constatat els danys que els lladres havien provocat a la casa. També per la mateixa zona han trobat altres dues masies amb signes de forçament als accessos. En un d'aquests edificis havien sostret algunes de les eines que s'han localitzat durant l'escorcoll del turisme.

Amb tots els indicis, els tres ocupants del vehicle han quedat detingut per la seva presumpta relació amb els tres robatoris.

El menor ha quedat en llibertat sota la custòdia de la seva mare.

Els altres dos detinguts, que tenien antecedents, han passat avui a disposició judicial al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa, el qual ha decret la llibertat amb càrrecs per al dos.