L'edició més tecnològica, creativa i innovadora de la història de la Fira de Primavera de Navàs ha començat a posar els fonaments que poden marcar el futur de la mostra, propulsada pel saló monogràfic del TICdate que ha despertat una gran expectació entre emprenedors i públic provinents d´arreu del país.

Els drons, vehicles capaços de viatjar automàticament sense tripulació i la presentació de les Google Glass, unes ulleres que porten càmera de vídeo i fotografia, petits ordinadors capaços de connectar-se a internet amb la veu o al tacte, han estat els principals reclams de la jornada.

Els regidors de Promoció Econòmica i de Noves Tecnologies de la Fira de Primavera, Hortènsia Font i Joan Bertran respectivament han fet una primera valoració positiva i satisfactòria de la primera jornada firal. Els dos han coincidit que la demanda d´estands pel TICdate s´ha disparat i que el saló monogràfic s´ha hagut de tancar amb 34 expositors. Hortènsia Font, responsable de la Fira de Primavera ha afirmat que ´el TICdate ha vingut per quedar-se´.

La trobada de colles de bastoners, els balls en línia country, les desfilades i les exhibicions gimnàstiques han portat a la primera jornada de la fira els seus moments més àlgids i animats.

La gent ha omplert el passeig de Ramon Vall d´un cap a l´altre, amb un ambient festiu de primer nivell.

Demà diumenge continuaran els actes al TICdate amb tallers de retoc fotogràfic amb lightroom, pechakuchas, espectacle beatbox by Dani Pulmón, jocs per ordinador, tallers de robòtica amb Lego, creació d´instruments familiars i treball amb el google scripts.

Entre els actes paral·lels destaquen la trobada de Gegants, les curses de ´push bikes i rollers´, els castellers de Berga i Mollet, desfilades, exhibicions de karate, dansa i sevillanes. Les autoritats locals faran un recorregut per la Fira de Primavera a partir de les 11 del matí.