És possible trobar fòssils al rovell de l'ou de Manresa. Per exemple, al terra de l'accés a una perfumeria situada en ple Passeig, molt a prop de l'església de Crist Rei. És un terra embellit amb peces d'un material sedimentari, una calcària cristal.lina. En canvi, a l'oficina que Catalunya Caixa té uns metres més avall podem descobrir que el material que en revesteix façanes i terres no en conté cap, de fòssil, perquè és granit, una roca magmàtica que en el seu procés de formació va estar sotmesa a grans pressions que la fan especialment resistent.

Són només unes mínimes pinzellades del que es podrà descobrir amb la sortida guiada per la geologia urbana de Manresa que descobrirà les pedres de la ciutat.

Aquesta és una de les nombroses activitats que el Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central, l'únic del país, organitza del 22 de maig al 9 de juny dins de la Setmana dels Geoparcs Europeus.

Aquesta sortida guiada per la geologia urbana tindrà lloc l'1 de juny a partir de les 10 del matí amb un preu de cinc euros. El president del Geoparc, Joan Vinyes, ha explicat que "normalment quan parlem de geologia ens la imaginem fora de l'entorn urbà i per això aquest any hem volgut acostar la geologia a la ciutat".

També en el marc de la Setmana dels Geoparcs, s'ha dissenyat una nova ruta turística de Súria al terme de Coaner (Sant Mateu de Bages). Es tracta d'un itinerari de dues hores que segueix el PR de Súria, travessa diferents tipologies de paisatges i, a nivell de geologia, permet observar la majoria dels accidents geològics i roques del territori, la mineria i els usos que se n'han fet sobre elements geològics com els meandres.

En total, el Parc Geològic i Miner ha organitzat per a aquesta Setmana dels Geoparcs Europeus més d'una vintena d'activitats que tindran lloc en diferents escenaris i que inclouen conferències, activitats pedagògiques, sortides guiades i tallers, entre d'altres.

Tot un conjunt d'activitats que, segons el seu president, Joan Vinyes, tenen l'objectiu de donar a conèixer el Geoparc no tant de cara a l'exterior, sinó a la mateixa gent del territori. El Parc Geològic i Miner agrupa i posa en valor una quarantena de punts d'interès d'aquest territori relacionats amb la geologia i la mineria.