Responsables polítics i tècnics dels Ajuntaments de Sant Fruitós de Bages i Santpedor s'han reunit per posar sobre la taula tota la informació, dubtes i neguits sobre el projecte de reactivació de l'aeròdrom. Els dos consistoris han expressat la seva voluntat de treballar conjuntament, des de l'entesa, per fer un seguiment acurat del projecte i assegurar que qualsevol iniciativa que es posi en marxa sigui un valor positiu al territori.

L'Ajuntament de Sant Fruitós ha explicat tots els detalls de què disposa sobre el projecte i ha emplaçat a mantenir una reunió a tres parts amb l'empresa propietària de l'aeròdrom, després de l'estiu, per tal que puguin resoldre qualsevol dubte tècnic que hi pugui haver sobre la proposta de reactivació de l'equipament.

L'aeròdrom és un equipament legalitzat i en servei des de fa dècades, que ara es vol reactivar fent una ampliació de l'hangar (on es guarden les aeronaus) i les oficines, per tal que pugui acollir noves activitats amb tots els serveis i la seguretat que requereixen, sense que això suposi cap ampliació de l'aeròdrom.

La PIMEC, a favor

Per la seva banda, el president de PIMEC Catalunya Central, Esteve Pintó, ha expressat el suport de la patronal al projecte de reactivació de l'aeròdrom de Sant Fruitós, actualment en fase de tramitació, i ha assegurat que "l'arribada de nova activitat empresarial al Bages generarà beneficis a tothom".

Pintó considera que "la posada al dia d'aquesta infraestructura pot ser una oportunitat per generar llocs de treball però també per millorar el posicionament de la comarca a molts nivells".

D'altra banda, des de PIMEC es considera que cal vetllar perquè la posada al dia i reactivació d'aquesta infraestructura es faci "amb total respecte pels municipis afectats i tenint en compte, com ja en qualsevol procediment d'aquestes característiques, l'opinió de les persones i agents del territori". Pintó s'ha mostrat segur que l'administració local "serà exigent amb tots aquells preceptes tècnics i legals que requereix la reactivació d'aquesta infraestructura".