A l'entorn de la muntanya de Montserrat s'hi elabora una gran varietat de productes alimentaris únics a partir de les matèries primeres que ofereix el territori. Gràcies a l'estudi de les espècies autòctones, en els últims anys els set restaurants que formen part de l'associació Amics de la Gastronomia del Montserrat han elaborat un catàleg d'aquests productes i han escrit un receptari que reinterpreta de forma innovadora els gustos de la terra.

Ahir al migdia, l'hotel-restaurant Les Guilleumes i el restaurant La Barca, de Monistrol de Montserrat, juntament amb el restaurant Montserrat, situat al costat del monestir benedictí, van presentar les seves propostes culinàries fetes amb productes locals a l'Espai de la Gastronomia de la 22a edició de la Fira de la Coca i el Mató de Monistrol de Montserrat, que se celebra aquest cap de setmana.

A la vela ubicada en un racó de la plaça de la Font Gran, els visitants van poder escollir entre tres menús que constaven d'un entrant, un plat principal i unes pos-tres. L'espai també estarà obert demà a partir de les dotze del migdia fins a la cloenda de la fira.