Segueix-nos a les xarxes socials:

La residència Ibada de Navarcles presenta un curtmetratge per inaugurar el Clam

El curt intergeneracional, anomenat "Moment feliç", ha estat dirigit per David Villarreal

La residència Ibada de Navarcles presenta un curtmetratge per inaugurar el ClamIbada

"Moment feliç", de David Villarreal, és el curtmetratge intergeneracional que la Residència de gent gran Ibada de Navarcles i Castellgalí ha presentat per inaugurar el Clam, el festival internacional de cinema solidari que s´estrena dijous al municipi navarclí.

L´obra està inspirada en una activitat que es feia a l´escola on els nens enviaven un dibuix a un avi del poble amb motiu del Dia Internacional de la Gent Gran. D´altra banda, si s´esqueia, l´avi o àvia es posava en contacte amb el dibuixant i es coneixien posteriorment. Sota aquesta idea, Vilarreal va desenvolupar una activitat on els joves participants preguntaven al resident d´Ibada quin era el seu moment feliç.

El que tenia clar Villarreal és que les escenes que s´hi mostressin reflectissin una situació real, sense res de ficció. Així, el curtmetratge mostra la història de 19 residents i el moment que es coneixen amb els participants que, a més, tenen un regal per ells. Tant el director de l´obra com la direcció d´Ibada coincideixen que els avis es van sincerar, molts d´ells fins i tot van oblidar que els estaven gravant, i van explicar la seva història. El que va començar com un "experiment" va desencadenar en quelcom molt profund. I és que el film reflexiona sobre el que és més important, si hi ha un moment feliç o és tota la vida.

Prem per veure més contingut per a tu