Sallent diu prou i vol que la Generalitat instal·li al municipi una planta per eliminar la sal com les que es contemplen a Súria. Tots els grups amb representació a l'ajuntament defensen aquesta opció, i alhora, s'oposen frontalment a la possibilitat de crear una nova muntanya de sal on poder abocar durant el període transitori que comprèn la clausura del Cogulló, el juny del 2017, i el tancament definitiu de l'activitat a les mines de Sallent, previst per al 2020.

Tant govern com oposició han posat el punt sobre la i en aquesta qüestió poc abans que la Generalitat faci l'aprovació inicial del Pla Director Urbanístic de Mineria al Bages (PDU), prevista per al juliol. Aquest pla no contempla la construcció de cap planta de tractament i posterior comercialització de la sal a Sallent, però des del poble es reivindica com a «millor opció» de cara a la progressiva eliminació del runam i també pel fet que generaria llocs de treball. En canvi, el PDU, sí que contempla la possibilitat de la tercera muntanya de sal per al període transitori. És una opció entre onze, però cap dels grups polítics no en vol ni sentir parlar, i es reclama a la Generalitat que opti per a una alternativa que no generi més residu.

La CUP, a l'oposició a l'Ajuntament de Sallent, ha iniciat una campanya de conscienciació ciutadana i de suport a aquestes demandes.