Entre diverses opcions que tenia damunt la taula, el Consell d'Alcaldes del Consell Comarcal del Bages ha prioritzat el vial d'accés a Castellnou de Bages des de Santpedor per tal que passi a formar part de la xarxa de carreteres de la Diputació.

L'ens provincial està dissenyant un pla zonal d'actuacions amb la voluntat d'assumir la titularitat d'un camí per comarca perquè esdevingui carretera. Això implica assumir la gestió i el manteniment que fins ara es feia des dels ajuntaments.

El Bages ha triat el camí d'accés a Castellnou, que és una reivindicació de fa temps. "És inaudit que encara sigui un camí quan hi passen 3.000 vehicles diaris", ha explicat des del Consell d'Alcaldes Joan Badia. A més a més, Castellnou no té cap altra entrada i sortida que aquesta, i també uneix nuclis dins del poble.

La Diputació haurà d'estudiar ara la viabilitat d'aquesta proposta, que anava acompanyada de dues opcions més que també havia de triar el Consell d'Alcaldes. Es tracta del camí de Mura a Rocafort, i de la carretera entre Cardona i Navès.