L'Abat de Montserrat, Josep Maria Soler, fill de Santa Eugènia de Ter, celebrarà el seu 70è aniversari el proper dia 13 d'agost. Al mateix temps, complirà setze anys al capdavant de la comunitat benedictina de Montserrat.

Abans d'arribar a aquesta fita destacada, amb els coneixements adquirits a l'esquena, l'Abat ha parlat en exclusiva per Regió7. En una extensa i interessant entrevista realitzada per el periodista Xavier Domènech, Josep Maria Soler ha repassat l'actualitat eclesiàsitca, de l'abadia de Montserrat, de Catalunya, d'Europa i en definitiva, del món.

L'entrevista completa es pot trobar avui en l'edició en paper d'aquest diari i en també en l'edició digital. Tot seguit us oferim les frases més destacades.

«Em preocupa el perill de crear una divisió dins la societat, a Catalunya»

«A França parlen de l´existència d´una guerra de guerrilles que ja és a Europa. Què es pot dir? Que amb la violència no es va enlloc. I que l´islam autèntic no és això»

«El 2025 farà mil anys de l´existència del monestir, i a nivell de comunitat hem començat a fer una reflexió de com estem»

«Si la societat està secularitzada, o laicitzada, les persones no ho estan tant»

«Els qui creiem que l'Evangeli és una resposta hauríem de connectar amb aquestes persones»

«Un monjo que va ser a Anglaterra el diumenge després del Brexit m´explicava que al matí va anar a missa a una església catòlica, i allà van pregar perquè el Brexit no suposés la divisió de la societat anglesa»

«Dos terços de la comunitat tenen formació universitària; la dimensió intel·lectual manté jove el seu ´esperit´»

«Amb els refugiats Europa peca contra els drets humans»

«L'elecció del pare Manel Nin com a bisbe demostra als que ens volen veure com a oposats a la Santa Seu que no és així»

«El papa Francesc interpel·la els que s´havien allunyat de l´Església i els no cristians»