L'Observatori Astronòmic de Castelltallat (Sant Mateu de Bages) ha organitzat per a la nit del dissabte 13 i matinada del diumenge 14 d'agost una jornada especial per a l'observació del fenomen de la pluja d'estels coneguda popularment com a llàgrimes de sant Llorenç.

L'activitat d'observació començarà a les deu del vespre i s'allargarà fins que el públic abandoni les instal·lacions. Es farà una xerrada de petit format al recinte de la rectoria, que s'anirà repetint cada mitja hora, en què s'explicarà el motiu del fenomen i com observar-lo. A la cúpula, amb l'ajut de l'Agrupació Astronòmica de Manresa i l'Associació Astroamics hi haurà diversos telescopis que apuntaran al planeta Saturn i es podrà visitar el telescopi de la cúpula.

El preu per a l'activitat és de 6 euros per persona i no cal fer reserva prèvia. Hi haurà servei d'entrepans i begudes i els organitzadors recomanen que els visitants vagin proveïts d'una manta.

A l'observatori de Pujalt (Anoia) també es farà l'activitat d'observació, però en aquest cas la nit de divendres a dissabte. Cal inscriure's prèviament.