L'Ajuntament de Monistrol de Monttserrat ha mantingut el servei d'aigua, aquest dijous a la matinada, en contra del que havia informat hores abans Sorea. L'empresa havia comunicat que tallaria el subminstrament d'aigua corrent aquest dimecres a la mitjanit, seguint la recomanació del Departament de Salut de la Generalitat.

Malgrat l'anunci, però, els veïns disposen en aquests moments de subministrament provinent de Castellbell i el VIlar. Tot i així, es manté la prevenció de no usar-la per beure fins a mig matí, segons que ha explicat l'alcalde Joan Miguel i Rodríguez. A les 10 d'aquest dijous, ha afegit, ha de mantenir una reunió amb representants de Sorea amb el resultat de noves anàlisis sobre la taula.

Problemes des de diumenge

Sorea va notificar diumenge al migdia a l'ajuntament que un usuari s'havia queixat de la mala olor de l'aigua. Poc després, el consistori recomanava als veïns no consumir aigua de boca.

La recomanació va passar a ser una prohibició dimecres a la tarda, quan l'ajuntament va comunicar a la ciutadania els resultats de les anàlisis, que confirmaven que l'aigua estava contaminada per hidrocarburs i no era potable.