Més d´un centenar de creadors de videojocs han participat aquest cap de setmana a la imaginChallenge Games Edition, un repte de 24 hores organitzat per imaginBank per premiar noves idees de gaming per a mòbils amb possibles aplicacions a la banca o l´educació financera. Entre els equips competidors hi havia el dels Amazing Penguins, de Balsareny. L´esdeveniment va començar divendres a les 16 hores a l´espai Doble 36 de Barcelona i s´ha allargat fins les 16 hores de dissabte 5, moment en qual els participants van entregar al jurat els seus projectes de videojocs.

La imaginChallenge d´imaginBank ha atret desenvolupadors de diferents països: a més de representants provinents de tota Espanya, s´han inscrit tècnics de Regne Unit, Portugal, República Txeca, Dinamarca i Polònia. La imaginChallenge recull l´experiència de l´organització, per part de CaixaBank, d´una marató anual per a desenvolupadors d´aplicacions mòbils. Des de l´any 2011, un total de 590 participants provinents d´onze països han pres part de la iniciativa.

Els participants han competit per premis econòmics, que sumen una dotació total de 10.000 euros: 6.000 euros pel millor projecte, 3.000 euros pel segon i 1.000 euros pel tercer. El jurat, format per especialistes tècnics de l´equip d´imaginBank i per professionals del sector, valora la funcionalitat, l´originalitat, la imatge gràfica i les possibilitats que té la idea presentada de relacionar el videojoc amb una aplicació bancària. Els participants han pogut presentar jocs d´arcade, casual, puzzles, d´acció i simulació, entre altres tipologies.

Els guanyadors es donaran a conèixer durant l´Eurecat Mobile Forum, el congrés especialitzat en aplicacions mòbils i novetats, tendències i estratègies en mobilitat organizat pel centre tecnològic Eurecat, que se celebrarà a Barcelona els dies 29 i 30 de novembre.