El parc de l'Agulla és cada any l'escenari més concorregut de la Transèquia, ja que al llarg del matí i del migdia dóna la benvinguda als milers de participants a la marxa, molts dels quals, al seu torn, són rebuts per familiars i amics que els van a buscar. Aprofitant aquesta gran afluència, l'any passat, l'organització del Parc de la Sèquia va afegir-hi una novetat, la Minitransèquia, un conjunt d'activitats infantils que se celebren al llarg del matí al mateix parc. Ahir es va tornar a celebrar la iniciativa, amb el mateix èxit de participació que l'any passat.

«Hem tingut més de trenta empreses i entitats organitzant actes a la Minitransèquia, moltes d'elles vinculades al territori», destacava la coordinadora de la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia, Laia Muns. «Ha estat tot un èxit, fantàstic. Han vingut molts nens i n'han estat gaudint», va afegir satisfeta.

En total, es van inscriure a la Minitransèquia 222 nens i nenes d'entre 3 i 12 anys. Va funcionar entre les 11 del matí i les 2 del migdia, és a dir, durant la franja de temps en què anaven arribant, a l'altra banda del parc, els participants a la Transèquia. La suma dels dos certàmens, Transèquia i Minitransèquia, va fer que al parc, de cap a cap, hi hagués un gran ambient festiu i lúdic.

A la Minitransèquia, els infants van poder gaudir d'esmorzar, d'una polsera personalitzada i d'un munt d'activitats. Estava dividida per diversos espais. D'una banda, hi havia la vela de contes, on el grup d'animació infantil Ail'as va sorprendre pares i fills amb les seves aventures musicades. De l'altra, hi havia la zona d'activitats sobre rodes, en què els nens i nenes podien anar amb bicicleta, amb tricicle, amb monocicle i amb bicicletes elèctriques.

També hi havia la zona de taller, des de recreacions medievals fins a cuina, passant pels tallers clàssics de tota la vida, com els de manualitats i maquillatge. A més, al llarg de la jornada, la companyia d'animació infantil Filigranes va oferir distraccions de qualitat i itinerants per tot l'espai de la Minitransèquia. Per la seva banda, Kids'n'us va representar «The King's servant» i va oferir a la quitxalla recrear un ball medieval.

Enguany, amb l'adquisició de la polsera, també es va oferir un cartronet on es podien segellar les activitats en què participaven els infants, amb la possibilitat de dipositar el cartró en una urna i poder accedir al sorteig de diferents regals aportats pels patrocinadors.

Però no només la Minitransèquia va animar la jornada festiva a l'Agulla, sinó que, a la zona de la Transèquia, també es van celebrar diverses activitats per amenitzar el personal, com ara un xou de Pep Callau i una classe d'estil dance.