Iniciativa per Catalunya Verds del Bages «entén i respecta» la decisió de l´executiva comarcal d´ERC de donar per finalitzat el pacte de govern amb el PSC al Consell Comarcal del Bages.

Segons explica la formació en un comunicat, l´aplicació de l´article 155 de la Constitució espanyola a Catalunya aprovada per PP, PSOE i Cs «a més de suposar un greu atac a les institucions d´autogovern, situa també en situació d´incertesa els ens locals i comarcals i les seves polítiques, especialment aquelles que es desenvolupen com a competència delegada o amb finançament de la Generalitat de Catalunya».

Iniciativa per Catalunya Verds posa en valor «el bon treball en equip desenvolupat fins ara per ERC, PSC i ICV en el si del govern del Consell Comarcal».

Tal com s´acordava en el pacte de govern signat el 2015 «s´han pogut reforçar les polítiques socials, el potencial turístic de la comarca i les polítiques de desenvolupament econòmic. ICV remarca la necessitat de seguir aprofundint en aquestes línies de treball en el present i el futur».

El conseller comarcal d´ICV, Albert Marañón, seguirà treballant des del govern del Consell com a responsable de l´àrea d´Acció Social i Ciutadania «reforçant el suport als municipis en aquest àmbit i obrint noves línies de treball i projectes que avancin en una major cohesió social i igualtat a la nostra comarca».