Súria ha tancat els actes de la setmana contra la violència de gènere amb una encesa d´espelmes davant la casa de la Vila, que es va fer dissabte coincidint amb el Dia Internacional per l´eliminació de la violència contra les dones. La Casa de la Vila també va lluir un llaç simbòlic a la seva façana principal.

Durant l´acte, els alumnes de l´Escola Municipal de Música de Formació d´Adults van llegir un manifest en què es remarcava «la necessitat urgent» de construir una societat que no toleri la violència masclista, considerada «un problema de tothom» perquè afecta els drets fonamentals de les persones.

Acabada la lectura del manifest, hi va haver una actuació de la Coral Sòrissons, de l´Escola Municipal de Música, i prèviament, havia tingut lloc una xerrada sobre la necessitat de minimitzar el consum de productes d´ús quotidià que tenen components nocius per a la salut, a càrrec de la infermera Dolors Codinach.

Els actes de la Setmana contra la violència de gènere a Súria van començar el 15 de novembre amb una altra xerrada, en aquest cas sobre la psicoteràpia alternativa basada en l´acupuntura i la digitopuntura. També es va fer una xerrada sobre productes financers, tallers d´introducció a la cosmètica, i dos tallers preventius contra la violència de gènere, a càrrec dels Mossos d´Esquadra a l´institut.