Segueix-nos a les xarxes socials:

Navàs posa en marxa el primer servei de recollida de residus municipalitzat

El consistori gestiona directament el nou sistema porta a porta, que es va engegar ahir al vespre

Navàs posa en marxa el primer servei de recollida de residus municipalitzatajuntament de NAVÀS

Navàs es va sumar ahir al vespre als municipis que aposten per la recollida de residus porta a porta per incrementar els seus índexs de reciclatge i recuperar l'espai públic ocupat pels contenidors. Amb la diferència, però, que és el primer que ha apostat per fer una gestió directa del servei i municipalitzar-lo. La recollida d'escombraries és a càrrec de l'empresa pública Serveis Municipals de Navàs, que ja gestiona el subministrament d'aigua i el complex esportiu l'Eix.

L'Ajuntament de Navàs és el primer que es fa càrrec de la gestió directa de la recollida d'escombraries. A la comarca, només hi ha una experiència similar, que és el cas de la Mancomunitat Intermunicipal de Gestió de Residus d'Aguilar de Segarra, Castellfollit del Boix, Fonollosa, Rajadell i Sant Mateu de Bages, que gestiona les escombraries d'aquests pobles, però amb l'habitual sistema de contenidors.

A Navàs, el canvi en la gestió del servei per tal de municipalitzar-lo ha coincidit amb la posada en marxa del nou sistema de recollida porta a porta. Des de divendres els veïns i veïnes han de dipositar davant de la porta de casa les seves escombraries seleccionades seguint un calendari que indica la fracció que es recull cada dia, i en el cas d'ahir, la matèria orgànica. Les deixalles s'han de treure al carrer de les 8 a les 10 de la nit, hora en què s'inicia la recollida.

El consistori ja ha repartit cubells a la majoria de llars i està retirant gradualment els contenidors dels carrers, que, en els propers dies, desapareixeran, a excepció dels del vidre. També s'està acabant d'habilitar una àrea d'emergència al costat de la deixalleria. Per a la posada en marxa del servei, l'Ajuntament ha llogat un camió, però la idea és que, a la llarga, se n'acabi comprant un. Amb la municipalització, el servei ha passat a donar feina a set persones, quan fins ara només n'hi havia dues.

Navàs és el quart municipi de la comarca del Bages que implanta el porta a porta, juntament amb Santpedor, Artés i Navarcles. És previst que en els propers mesos s'hi sumin també Súria i Avinyó.

Prem per veure més contingut per a tu