Segueix-nos a les xarxes socials:

Unió de Pagesos denuncia que el Bisbat de Vic s'ha apropiat d'ermites i esglésies del Bages

Sant Pere de Vallhonesta i Sant Jaume del Clot del Grau són dues de les edificacions afectades. La diòcesi defensa que n'és el titular i que el procediment va ser legal

Unió de pagesos denuncia que el Bisbat de Vic ha immatriculat en el Registre de la Propietat ermites i esglésies que pertanyen a masies i cases pairals del Bages, sense advertir els afectats, inscrivint-les al seu nom. El sindicat té constància, de moment, que el Bisbat s'hauria apropiat presumptament de l'Església de Sant Pere de Vallhonesta i la casa del Campaner deSant Vicenç de Castelleti la capella de Sant Jaume del Clot del Grau de Castellfollit del Boix. El Bisbat, per la seva banda, respon que les dues edificacions són propietat de l'església i que el procediment per inscriure-les al Registre de la propietat va ser "supervisat per experts i amb la documentació pertinent".

Unió de Pagesos considera que aquestes actuacions poden suposar presumptament un espoli de béns privats i denuncia la manca de col·laboració per part de la majoria dels Registres de la Propietat, «ja que són molt restrictius a l'hora de facilitar informació global sobre les Immatriculacions de l'església, situació que causa indefensió a la pagesia perjudicada».

Per aquest motiu, el sindicat fa una crida a tos els propietaris de masies i cases pairals que tinguin aquest tipus d'edificacions en els seves terres, així com ajuntaments i altres administracions, per tal que comprovin la titularitat actual a través de la sol·licitud d'una nota informativa al Registre del a Propietat corresponent.

D'avant d'això, Unió de Pagesos ha anunciat també que assessorarà les persones afectades «valorant-ne la legalitat i les possibilitats de revertir-les». El sindicat recorda que el Bisbat de Vic està format per 10 arxiprestats amb municipis a les comarques de l'Anoia, Bages, Berguedà, Moianès, Osona, Ripollès, Segarra, Vallès Occidental i Vallès Oriental.

Prem per veure més contingut per a tu