L’església de Santa Maria de Sallent recuperarà tots els tocs de campana que havia tingut antigament, i el rellotge marcarà les hores amb una definició més precisa del que ho feia fins ara. Tot plegat s’aconseguirà quan s’enllesteixin els treballs de restauració del rellotge del campanar que han començat aquesta setmana, i que incorporarà un mecanisme més modern i ajustat.

L’actuació consistirà en la substitució de l’ordinador electromecànic existent per un de digital, amb una antena que captarà el senyal via troposfèrica directament des del museu de pesos, mesures i volums de França, que emet per tot Europa, i que permetrà una major precisió horària: es reduiran els errors i les anomalies mecàniques i hi haurà una adaptació automàtica dels canvis horaris estacionals. Tot plegat també reduirà els costos de manteniment del rellotge.

Aquesta nova digitalització del sistema també permetrà recuperar el toc de totes cinc campanes. Fins ara només se n’utilitzaven dues, una per a les hores i l’altra per als quarts. Amb la restauració, també tocaran les altres tres en dies assenyalats, ja sigui per festes, o també per a esdeveniments com batejos o defuncions. De les cinc campanes del campanar, n’hi ha una que és d’abans de la guerra civil, època en què es va enderrocar l’església neogòtica anterior i només es va conservar el campanar. Les altres quatre són d’entre els anys 50 i 60.

Amb aquesta actuació, també es canviaran les agulles de ferro per unes d’alumini, més lleugeres i que no es rovellaran.