Castellnou de Bages ha commemorat durant el cap de setmana el 50è aniversari de la presència de la comunitat salesiana al poble, que hi va trobar un espai adequat per per educar els infants en el lleure.

Els actes ja van començar divendres al vespre amb un concert de música de cambra del segle XVIII a càrrec de Triosatz, que va oferir una interpretació amb peces de clàssics com Stamitz, Bach o Haydn a l'església de Sant Andreu de Castellnou.

Dissabte es va fer una missa concelebrada per Pere Oliva, que és prevere i vicari de pastoral del bisbat de Vic, i mossèn Jean Pierre Havugimana, entre d'altres, i amb la presència també de membres salesians, com Jordi Lleixà i Joan Codina.

Benediccions i inauguracions

En el transcurs de la cerimònia, es va beneir la imatge de la Verge de les Neus, que l'artesà manresà Pere Roca i Fius va cedir fa uns dies al municipi de Castellnou. Tot seguit, va tenir lloc l'actuació del grup Picapoll de l'Esbart Manresà, que va interpretar el ball del picapoll i el de gitanes, i es va inaugurar el monument commemoratiu del 50è aniversari de la presència dels salesians al poble, al renovat Hostal de Castellnou. També es va inaugurar la reforma feta recentment del carrer Domingo Vilaseca Tuà.

Els actes es van acabar amb una jornada de portes obertes a les instal·lacions de lleure de Dom Bosco, a Castellnou, i amb un dinar de cloenda.