El tram de via de la línia R-4 de Renfe a Vacarisses, on dimarts es va produir el descarrilament del tren accidentat per una esllavissada, quedarà avui net de vagons.

Entre la matinada i el matí d'ahir se'n van retirar cinc, que es van remolcar fins a l'estació de Sant Vicenç de Castellet per ser reparats, i el sisè, el més afectat, es va deixar encara a la via per ser desballestat allà mateix. Segons fonts de Renfe consultades ahir per aquest diari, la intenció és que avui es puguin completar els treballs de desballestament, amb una empresa que trossejarà el vagó i anirà retirant la ferralla en vagons. Un cop s'hagi buidat el terreny, serà més fàcil d'analitzar l'estat de la via «i ja podríem estar en condicions de fixar una possible data de reobertura» de la línia, que no es descarta que es pugui anunciar avui mateix.

En paral·lel a la retirada dels combois, també s'estan fent tasques de neteja de la zona afectada. Entre altres coses, ja s'han retirat els rocs i la sorra del talús que es va desprendre amb l'esllavissada, s'han talat alguns arbres per evitar que caiguin, i es fan treballs de reforç per assegurar el talús. Aquestes feines continuaran els propers dies, i el servei no es restablirà (ni que sigui parcialment) fins que les vies no estiguin en perfectes condicions.