14 de març de 2019
14.03.2019

Súria s'obre cap al Cardener amb un itinerari explicatiu

S'ha habilitat un recorregut amb plafons que difon la importància del riu

13.03.2019 | 22:45
Un dels espais a la vora del riu Cardener que s'han netejat i on s'ha instal·lat un dels plafons

Súria ha guanyat un nou itinerari a l'entorn del Cardener, coincidint amb l'acabament de la dar-rera fase del pla de millora d'actuacions en tots els trams de la llera, que ja ha estat completada. El primer pas d'aquest itinerari ha estat la instal·lació de quatre plafons informatius en què es posa en relleu la importància natural i social del riu.

L'objectiu dels nous plafons informatius instal·lats a l'entorn del Cardener és donar a conèixer la història i la rellevància actual d'aquest espai fluvial per a l'ecosistema de Súria. Aquest nou itinerari disposarà d'altres materials informatius i de difusió en format paper i a través d'internet.

Els continguts d'aquests quatre plafons estan relacionats amb l'entorn en el qual han estat instal·lats. L'un, a l'entorn de la Fàbrica Vella, exposa l'aprofitament de l'aigua per a l'activitat industrial i l'horta de Súria.

El plafó a l'inici del passeig del Riu (pont de Salipota) mostra l'aprofitament de l'aigua per a la generació d'energia hidràulica i altres activitats. Un tercer s'ha col·locat a l'entorn de l'estació d'autobusos, i s'hi destaca la importància del riu Cardener a Súria i la necessitat de mantenir el seu bon estat ecològic. El quart plafó està ubicat a l'entorn de les pistes de l'Escorxador i s'hi difon el bosc de ribera i la seva biodiversitat.

El pla de millora d'actuacions es va iniciar l'any 2017, impulsat per l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament i amb el suport de la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener. Els treballs que s'han fet han permès desbrossar, retirar bardisses i arbres morts o caiguts, a més d'eliminar la canya no autòctona i millorar la qualitat del bosc de ribera per tal que l'entorn del riu sigui més visible i accessible per a tothom.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya