18 de març de 2019
18.03.2019

La CUP s'estrena amb una candidatura a Santpedor de cara a les eleccions del maig

La formació dona a conèixer en una assemblea oberta les sis persones que encapçalaran la llista

18.03.2019 | 18:30
Assistents a l'assemblea oberta de la formació

La CUP concorrerà per primera vegada a les eleccions municipals de Santpedor. Així ho ha anunciat la pròpia formació en una assemblea oberta aquest cap de setmana, amb el lema Construïm l'Alternativa a Santpedor, i en què s'han donat a conèixer les cares visibles que ocuparan les primeres posicions de la llista i els principals eixos programàtics que proposen.

Aniol Vila, Pau Clusellas, Susanna Trapé, Visi Ortiz, Queralt Castañares i Ruben López són les sis persones que encapçalaran la candidatura, que respon a criteris de paritat, i que lideren persones amb professions relacionades amb la docència, l'advocacia, el món acadèmic, i l'enginyeria. Pel que fa als eixos estratègics, la formació vol incidir en qüestions com el feminisme, el mandat de l'u d'octubre, l'empoderament popular i la municipalització dels serveis públics, segons es va posar de manifest a l'assemblea.

Tot plegat es tradueix en accions concretes que ja s'han començat a definir, com la conversió de Cal Jorba en un espai públic, la promoció de l'habitatge públic a preus assequibles i intervenir en els preus de lloguer, promoure la Nau com «un veritable» espai de creació, i en matèria educativa, garantir la gratuïtat de l'escola bressol i de les activitats extraescolars i obrir els patis fora de l'horari lectiu. També es volen revertir les privatitzacions dels serveis públics municipals com l'escola bressol, la residència, l'atenció domiciliària o els serveis funeraris i de jardineria, buscar alternatives eficients de gestió pública de les instal·lacions esportives, i promoure les polítiques d'igualtat de gènere i contra la discriminació del col·lectiu LGTBIQ, les que contribueixin a una major redistribució de la riquesa, o les cooperatives d'energia ètiques i de proximitat, entre altres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya