L'Ajuntament de Sallent, l'entitat Els Gegants i Nans de Sallent i els centres escolars del poble han engegat un projecte educatiu anomenat «Gegants petits», que té com a objectiu final regenerar la tradició gegantera amb força, fent créixer el sentiment de pertinença al territori a través de la cultura i la tradició.

Als centres educatius s'ha demanat als infants de tercer i quart de primària com els agradaria que fossin els seus gegants, l'un que representi la festa del Carnaval i l'altre, la de les Enramades.

De totes les propostes que s'acabin presentant s'escolliran les millors idees per crear-los, i la intenció és que, per al proper curs, un d'ells es farà realitat. A més, fins al 29 de març els nens i nenes de Sallent visitaran l'exposició i participaran en les activitats que l'entitat Els Gegants i Nans de Sallent i l'Escola de Música Cal Moliner els han preparat.

Tot aquest projecte culminarà amb «L'alça't», una gran festa gegantera al carrer que servirà per recuperar la trobada de gegants a Sallent, ja que no se celebra des de fa sis anys (la darrera edició va ser la del 2013). Dins el marc d'aquest projecte educatiu, «L'alça't» és una festa que neix amb la voluntat de tenir continuïtat en els pròxims anys. Sallent té una llarga tradició gegantera i va ser el municipi que va ser la primera Ciutat Gegantera de Catalunya, el 1985.

El 30 i 31 de març hi ha programades diverses activitats per a petits i grans, com un concert de gralles, un taller de gegants infantils, cercaviles i mostres de balls.