Després de dues edicions enfocades a agents turístics públics i privats per posar en valor els actius del territori, el Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central engega la tercera edició del Cicle de Sortides, un conjunt de quatre sessions distribuïdes al llarg de l'any que enguany pretén aprofundir en el coneixement dels recursos naturals i patrimonials obrint les portes també a docents, tècnics municipals i regidors.

Les sortides combinaran la visita a diferents punts d'interès històric, arquitectònic, cultural, natural o a productors i elaboradors artesanals, amb el relat de la història geològica. Amb aquestes sortides es podrà visualitzar el gran potencial del turisme, la docència i el desenvolupament del territori en el marc dels Geoparcs Mundials de la UNESCO.

La primera trobada se celebrarà el dimecres 24 d'abril amb la proposta "Montserrat, les entranyes de la muntanya". En aquesta ocasió la sortida farà una primera visita a les Coves de Montserrat. Després, la següent parada serà a la nova infraestructura turística i les noves propostes del municipi de Castellbell i el Vilar per donar a conèixer el seu patrimoni.

La segona sortida serà el 13 de juny amb "Els camins del Geoparc". Els agents que formen part del projecte Punts d'Informació Turística descobriran els camins i les caminades a peu i les rutes en bicicleta del territori.

La tercera sortida s'adreçarà principalment a docents d'ESO i Batxillerat, i serà un itinerari pels municipis de Castellgalí, Manresa i Santpedor per recórrer i identificar la part més representativa de la història geològica del Geoparc, el mar de l'Eocè i la seva desaparició. Al mateix temps es relacionarà amb aspectes curriculars (història geològica, la vida a la Terra, riscos geològics, geologia aplicada, etc.). Serà el 5 de juliol. La darrera sortida anirà dirigida als representants institucionals i tècnics dels municipis del Geoparc, serà el 8 d'octubre i donarà a conèixer els projectes més rellevants que s'estan duent a terme al territori en clau de Geoparc.