Sant Fruitós de Bages ha celebrat aquest cap de setmana la Festa Major d'Estiu 2019, que ha estat lluïda i molt concorreguda gràcies a la varietat d'actes i al bon temps, llevat de dissabte al capvespre, en què un ruixat va fer suspendre el ball de la gent gran al Bosquet.

La segona edició del 7 de tapes + 7 de vi va ser tot un èxit i va vendre més de 700 tiquets. El programa festiu també va incloure l'elecció de la pubilla i l'hereu de Sant Fruitós, acte que es va recuperar l'any passat. Van sortir escollits Alba Prinz i Lluís Pérez, que substitueixen Mariona Sagués i Roc Grandia. També hi va haver molt públic a la festa d'Andalusa i al concert del grup Strombers.

Abans-d'ahir es va celebrar la 4a Trobada dels Grups de Percussió, organitzada per Batukada Shangó. Hi va haver l'actuació del Grup La 3a. Joventut de Sant Fruitós, i el jovent va gaudir del concert de Los 80 principales i del ball dels Santfree DJ Party.

Ahir al matí, després de la missa solemne, es va fer una audició de sardanes amb la Cobla Orquestra Rosaleda i balls tradicionals a càr-rec de l'esbart local Som Riu d'Or. L'orquestra Rosaleda també es va encarregar d'amenitzar el concert i el ball de la festa major.

Avui, dia de festa local, hi ha la festa jove, amb Gimcana Marrana, a l'aparcament del pavelló municipal. També hi ha ball a l'Esplai amb Alberto Paulo i a la nit, al Cobert de la Màquina de Batre, espectacle d'humor amb Peyu, que presenta L'home orquestra.