10 de octubre de 2019
10.10.2019

Junts per Sant Fruitós demana al govern humilitat per tenir consens en els reptes de futur

La formació creu que l'executiu en minoria «ha d'aprendre a ser més humil, sincer i transparent»

10.10.2019 | 11:39

L'aprovació del cartipàs municipal de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, aquest dimarts passat quatre mesos després de la constitució de l'Ajuntament, constata, segons Junts per Sant Fruitós, a l'oposició, «la incapacitat del govern per arribar a un consens». Per aquest motiu, demana a l'executiu en minoria de Gent fent Poble (GfP) que faci una reflexió tenint en compte que necessita el suport de la resta de grups per encarar els reptes de futur del municipi.

El grup de l'oposició ha expressat, a través d'un comunicat que, després de totes les reunions de negociació i havent aprovat el cartipàs amb només 6 vots a favor (els dels regidors de GfP) i 7 abstencions (de tota l'oposició), «seria bo que GfP fes un acte de reflexió, perquè, queda clar, que ningú està content».

Segons la formació, per aprovar el cartipàs han calgut 116 dies amb «més de 12 reunions del nostres regidors amb representants del govern municipal, diverses juntes de portaveus i quatre plens infructuosos», la qual cosa creuen que constata «la incapacitat de l'actual equip de govern per arribar a un consens». El comunicat argumenta també que un equip de govern en minoria «ha de saber negociar i ha d'aprendre a ser més humil, sincer i transparent, per la senzilla raó que necessita el suport de la resta de grups».

En aquest sentit, Junts per Sant Fruitós afirma que «possiblement tot hauria anat millor sense els escrits i declaracions de l'equip de govern en diferents mitjans d'informació i en xarxes socials que han intoxicat l'ambient, demostrant que no han entès els resultats de les eleccions que, tot i guanyar, no els van donar la majoria».

Pel que fa al cartipàs, celebra que s'hagi apostat per una major transparència amb l'assistència de l'oposició a comissions, però lamenta que no s'hagin congelat els sous de l'equip de govern. Amb tot, la formació ofereix mà estesa «per arribar a amplis consensos, però demanem la mateixa predisposició de l'actual equip de govern» per encarar temes importants com l'aprovació dels pressupostos o el POUM.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya