10 de gener de 2020
10.01.2020

El camí de Sant Benet de Bages provarà un nou sistema de contenció de talussos

La instal·lació dels dispositius es farà dimarts vinent

10.01.2020 | 15:49
Treballs realitzats al talús arran de l'esllavissada

El talús lateral del camí de Sant Benet de Bages serà objecte d'una prova pilot de monitorització de sistemes de contenció. Es tracta d'un projecte subvencionat pel Centre de Desenvolupament Tecnològic Industrial, amb conveni amb la Universitat de Cantabria, un centre expert en innovació en la contenció de talussos. La instal·lació d'aquesta prova pilot es durà a terme el proper dimarts.

Actualment aquest projecte ja s'ha desenvolupat i s'han realitzat les proves de laboratori corresponents i ara cal posar-les a prova en un sistema de contenció ja instal·lat. En aquest sentit, s'ha sol·licitat poder testar aquest innovador projecte d'I+D a Sant Fruitós de Bages en el camí asfaltat que uneix la N-141c amb el Monestir de Sant Benet.

Aquest projecte no afectarà el bon funcionament dels sistemes de contenció del propi talús i un cop instal·lat, si l'assaig funciona, es deixarà col·locat al mur, aconseguint l'obtenció de dades de forma continuada respecte al comportament del talús i dels sistemes de contenció implantats.

L'actual sistema de contenció es va col·locar en aquest mur arran d'un despreniment de roques el març del 2017. Les obres van consistir en la col·locació d'una barrera de protecció, una malla d'anells i uns faldons per tal d'assegurar la protecció de caigudes de roques de la part superior de la paret i l'estabilització del talús afectat en tota la seva longitud.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2020 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2019/20