05 de febrer de 2020
05.02.2020

El Consell del Bages trasllada les reivindicacions viàries i ferroviàries al Parlament

Els grups es comprometen a treballar perquè els pressupostos recullin aquestes demandes

05.02.2020 | 18:12
Una de les trobades d'aquest dimecres, amb els grups parlamentari d'ERC

El Consell Comarcal del Bages ha traslladat aquest dimecres al Parlament les reivindicacions del territori sobre les millores en la mobilitat viària i ferroviària i de connexió amb l'àrea metropolitana de Barcelona. Són les demandes que es van consensuar a final d'any entre tots els alcaldes i alcaldesses de la comarca.

La presidenta del Consell Comarcal del Bages, Estefania Torrente, i el president del Consell d'Alcaldes i Alcaldesses del Bages, Eloi Hernàndez, són qui han liderat les trobades amb els grups parlamentaris de Junts per Catalunya, Esquerra Republicana, Ciutadans, Socialistes i Units per Avançar, En Comú Podem i la CUP Crida Constituent. També hi han participat en representació dels partits de la comarca Eulàlia Sardà (Junts per Catalunya), Cristòfol Gimeno (PSC), Lluïsa Ramos (Ciutadans) i Laura Massana (En Comú Podem).

Amb aquestes trobades es pretén traslladar la unanimitat que hi ha al territori en aquesta qüestió, i aquest dimecres tots els grups parlamentaris s'han mostrat sensibles a les reivinbdicacions. Tots ells han reconegut el dèficit en matèria d'infraestructures i han valorar la unanimitat política i social del Bages expressada a través de la declaració institucional del Consell d'Alcaldes i Alcaldesses feta pública el passat mes de desembre. Els grups parlamentaris també s'han compromès a treballar perquè algunes de les inversions demanades des del territori es puguin incloure als pressupostos d'aquest any i el vinent.

L'activitat del territori per reivindicar unes infraestructures que estiguin a l'alçada de les necessitats del Bages continuarà aquest dijous en una reunió a Barcelona en el marc de la comissió de seguiment del tram ferroviari Manresa-Terrassa amb els responsables de RENFE i ADIF a Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya