El Consell Comarcal del Bages ampliarà les beques menjador a partir del curs vinent. En el marc del ple d'abril, que es va celebrar dilluns de manera telemàtica, l'ens va aprovar ampliar les beques del 50 al 70% per a les famílies que fins ara es beneficiaven del pagament de la meitat del cost del servei.

Aquesta ampliació s'executarà en el moment que la Generalitat pugui aprovar el pressupost per al 2020. El Consell Comarcal també incorporarà les escoles Joan Palà, de Cardona, i Mare de Déu de Montserrat, de Súria, a la llista de centres als quals gestiona els serveis de transport i menjador escolar.

Aquest curs 2019-2020 l'àrea d'Educació del Consell Comarcal del Bages gestiona prop de 3.400 beques de menjador escolar, la gran majoria de les quals cobreixen el 50% del cost del servei.

La nova mesura es va aprovar dilluns en el primer ple telemàtic de la història del Consell Comarcal del Bages, que es va celebrar amb èxit. La sessió es va poder dur a terme amb normalitat dilluns a la tarda i des del Consell es posarà a disposició dels municipis l'aplicatiu perquè puguin celebrar les seves sessions a distància mentre duri el confinament. En el marc del ple, la presidenta comarcal, Estefania Torrente, va agrair la implicació de tot l'equip de professionals de la institució i dels càr-recs electes per mantenir el Consell actiu, potenciar el suport als municipis del territori i atendre les persones en situació de vulnerabilitat.