Caramellaires de la Catalunya Central van entonar les cançons de Diumenge de Pasqua i es van posar els vestits tradicionals, tot i que no podien sortir de casa pel confinament de la crisi del coronavirus.

A Súria, un dels municipis con les caramelles estan més arrelades, els integrants dels grups que canten cada any als carrers, aquest any van decidit unir les seves veus des dels balcons. Aquest dissabte a la nit nombrosos veïns van sortir als balcons per entonar "El cant del poble" en una interpretació inèdita que va ressonar a tot els carres del poble. Va ser l'acte més important i més seguit d'unes caramelles realitzades des dels balcons perquè els veïns tinguessin un petit tast de la tradició, en una setmana en què s'han portat a terme al municipi altres iniciatives que a motivat a sortir als balcons a molts veïns.L'organització de les Caramelles de Súria pensen celebrar la jornada festiva fora del dia oficial en una data que encara s'ha d'anunciar.

A Callús, nombrosos veïns també han sortit als balcons després dos cotxes animessin al carrer, amb cançons caramellareis, el municipi bagenc. Una iniciativa que no ha acabat del tot bé perquè s'hi ha acabat presentant la Guàrdia Civil.

On les iniciatives caramellaires han tingut eco ha estat a les xarxes socials, sobretot a Youtube. Un total de 16 membres de la l'Orfeó Nova Solsona, entre cantaires i instrumentalistes, van enregistrar un vídeo amb la cançó "Oh, Solsona, bella Solsona" perquè els habitants de la ciutat poguessin reviure, encara que sigui a les xarxes socials, la tradició pasqual i aquest diumenge a la tarda ja portava prop de 300 visualitzacions.

Per altra banda, 44 músics la Banda de Cardona, cadascú a casa seva, es van proposar fer arribar la cloenda de les Caramelles del 2020 a tots els cardonins en un vídeo. També grups de Castellfollit del Boix; la Coral Nou Horitzó i l'Esbart Dansaire Santvicentí, de Sant Vicenç; i els caramellaires de Navàs, entre d'altres, també van cantar per als internautes.

A Cabrianes, l'esbart dansaire va muntar un vídeo commemoratiu dels 120 anys d'aquesta tradició al poble, i a les 12 del migdia els veïns van entonar als balcons una cançó amb lletra per a l'ocasió que parlava del coronavirus.

L'actriu d'Igualada Lloll Bertran s'apunta a les caramelles amb els Musicofoll

L'actriu igualadina Lloll Bertran va cantar una cançó de caramelles, amb to humorístic, amb el Col·lectiu Musicofoll, liderat pel cantant còmic George Freginald. De fet, la banda va recuperar la versió rumbera de la cançó Les Caramelles, i va editar un nou videoclip amb l'actriu, amb la qual ja van fer la versió original de la cançó fa 5 anys.